2014. feb 26.

"Nem önzőség kilépni a szarból." Feldmár András

írta: Dr Domschitz Mátyás
"Nem önzőség kilépni a szarból." Feldmár András

Jim_Rohn_Quote.png

A környezet válaszható, alakítható

A sikerről szóló gondolkodás egyik fontos dilemmája, hogy a környezet, az erőfeszítéseink, a szerencse vagy a tehetségünk határozza meg a sikereinket.

Mindegyiknek van szerepe abban, hogy elérjük-e egy-egy célunkat, vagy sem. Van, hogy a környezet segít, de van, hogy visszahúz, van, hogy szerencsénk van, vagy hogy balszerencsénk, valamihez vagy van tehetségünk, vagy nincs. Ezek adottak, s első ránézésre nem múlnak rajtunk.

De van egy,  köztük ami rajtunk múlik, s ami kihasználja, dinamizálja a többit: a saját cselekvésünk. 

szily.jpgA környezet is választható. Erről is beszél Feldmár András. Ajánlott olvasnivaló a holonikus életvezetés sorozathoz.

"Fel kell tennünk magunknak a kérdést: Aki bánt, nyomaszt, visszahúz, zsarol, az miért változna meg? Miért várok arra, hogy megváltozzon? Miért remélem, hogy minden jobb lesz, és nem bánt többé? Erre nagyon kicsi az esély! Nem érdemes várni, az idő rohan, útra kell kelni, és megkeresni azokat az embereket, akik szeretnek és elfogadnak. Rá kell eszmélni: abban a környezetben, ahol azon dolgoznak, hogy ne jöjjünk rá arra, hogy szabad választásunk van, és azért vállalunk felelősséget, amiért mi akarunk, ott az elnyomásunkon munkálkodnak. Ott zsarnokság van, ott nem vesznek minket komolyan." Feldmár András a Nők lapja Café-ban. http://m.nlcafe.hu/hirek/ezoteria/Feldmar-Andras-Nem-onzoseg-kilepni-a-szarbol

Kép

http://nancyon.com/who-do-you-surround-yourself-with/

Szólj hozzá