2014. nov 21.

Csapatépítés. Több, mint játék

írta: Dr Domschitz Mátyás
Csapatépítés. Több, mint játék

Csapatépítés és vezetésfejlesztés

Egy korábbi posztban arról írtam, hogy az ideális megrendelőink egyik fontos jellemzője, hogy a vezető csapatjátékos.

"A cégvezető azt kereste, hogy hogyan működhetne jobban együtt a csapatával. S, hogy hogyan javítható a csapat együttműködése. A vezető figyelt az emberi oldalra."

Cégvezetők gyakori panasza, hogy a vezetői kollégái „csőlátók”, nem látnak ki a saját területükből, s nehezen működnek együtt.

Ezen segítenek a csapatépítő programok. A csapatépítés hatására javul a vezetők közti együttműködés.

outdoor.gif

A hatóanyagok úgynevezett munkajátékok, amelyeket teremben és szabadtéren felváltva vezetünk. Meg kell oldani kreatív, s együttműködést igénylő feladatokat. A megoldáshoz szükség van kreativitásra, vezetési funkciók ellátására, az együttműködés szervezésére. A résztvevők a megoldások megbeszélésével, otthon élesben is használható tapasztalatokra tesznek szert.

Élvezetes és tanulságos

A munkajáték élvezetes, és az átélt élmények megbeszélése a legértékesebb része a tréningnek. Itt beszéljük meg, hogy milyen tapasztalatot vigyünk haza.

A sikeres tanul a sikerből is, a kudarcból is

Ezzel a sikeres emberekre jellemző egyik fontos tulajdonságot is gyakoroljuk. A sikeresek önmagukat okként tekintik a sikereikben és kudarcaikban. A játékos gyakorlatok sikerének, félsikerének, vagy kudarcainak megbeszélése fejleszti ezt a készséget.

AVE tréning_1.jpg

Okos munkajáték – komoly fejlesztés

Sok más csapatépítőtől eltérően nem a kalandra, s extrém helyzetekre építjük a tréninget, nem megyünk külföldre, s a szolid helyszíneket szeretjük, ahol semmi se vonja el a figyelmet a közös munkától.

Inkább a munkához, együttműködéshez közeli okos munkajátékokkal dolgozunk. Erősségünk, hogy a játékok tapasztalatait visszavezetjük vezetési, kommunikációs problémákra, s ezzel a csapatépítés több mint játék. Komoly vezetésfejlesztés.

Továbbiak itt.

Szólj hozzá

közösség kommunikáció együttműködés fejlesztés ajánlat csapatmunka csapatépítés problémamegoldás vezetőképzés kooperatív vezetés