2019. jan 13.

mély átalakulás

írta: Dr Domschitz Mátyás
mély átalakulás

Az ipari kapitalizmus kialakulásához hasonló mély átalakulásban vagyunk. Az országok most az ezt meghaladó tudásalapú gazdaság kiépítésében versenyeznek. A nyertesek magasan képzett munkaerővel, nagy hozzáadott értékű munkát végeznek. Ezzel gazdagságot, erős középosztályt építenek. A képzetlen vesztesek nem tudnak eléggé bekapcsolódni az értékesebb tudásmunkába és nagy segélyre szoruló tömeget alkotnak.

A tőke szabad mozgása leszűkítette a kormányok mozgásterét, ám a legfontosabb nemzeti feladat a magasan képzett emberek kifejlesztése maradt. A skandinávoknál jobb a közoktatás, a németeknél a szakoktatás, az ázsiaiak szorgalmasabb tanulók, jobbak az amerikai egyetemek.

Akkor bedobjuk a törülközőt? Van, amit nem csinál meg más helyettünk. A mi tudásalapú társadalmunkat nekünk kell kiépíteni. Most.

Elhajózunk az Új Világba és toborzó beszélgetésre hívunk. Ha van olyan cégvezető ismerősöd, akit érdekelhet, kérlek szólj neki. 

Időpont: Január 28. Hétfő. 18 óra
Helyszín: Magyar Urbanisztikai Tudásközpont. 1094 Budapest, Liliom utca 48.
További idpontok ugyanitt: Február 4, Február 11, Február 25

Az esemény linkje

Szólj hozzá

együttműködés fejlődés vezetés csapatmunka tudástársadalom szervezetfejlesztés tudásszervezet immateriális vagyon hetedik világ Tudástőke