2019. sze 18.

Média-egyensúly az Önkormányzati választáson. 2019 ősz. A kommunikáció láttatás

írta: Domschitz Mátyás
Média-egyensúly az Önkormányzati választáson. 2019 ősz. A kommunikáció láttatás

tarlos_tordai.jpgPontos illusztráció a mèdia-egyensúlyról. Tervezni se lehetne jobbat. 2019 őszi önkormányzati választások. Vita arról, hogy a hatalom nem vitázik. Tegyük el a képet egy jobb utókornak. 

Van amikor a valóság megmutatkozik. Ekkor a kommunikáció úgy láttat, hogy a figyelmet ráirányítja egy jelenségre. Ezzel kiemeli. Van benne szándékosság. Én a média-"egyensúly" megmutatkozására irányítom a figyelmet.. 
Tarlós István  és Tordai Bence. 

 

TARLÓS ISTVÁN HELYRERAKTA KARÁCSONY SZÁJSZAGÚ SANCHO PANZÁJÁT.

https://demokrata.hu/sajtoklub/tarlos-istvan-helyre-rakta-karacsony-szajszagu-sancho-panzajat-161403/

Ők is láttatnak. A kommunikáció "érzékeltet" - reprezentáltat. Itt még szagoltat is. És egy viszonyt is állít. Karácsonyt Don Qijote-nak mutatja azzal, hogy Tordait Sancho Panzának.

Kiemelés vagy fake news

Nem vagyok jóindulatú és a "megmutatkozást" itt nehezen tudom elképzelni. Nem hiszem, hogy megszagolták. De beletették, anélkül hogy a valóságban megjelent volna. De ettől még lehet láttatni (reprezentáltatni) a valótlanságot is. Ezzel undort kelteni az ellenfél iránt. 

Minden kommunikáció a tényleges valóságból kiemel, vagy beletesz, módosít, torzít. Van egy határ, az egyik oldalon van a tájékoztatás, vagy kiemelés, a másik oldalon a fake news. És nincs éles határ. Talán ízlés, vagy ízléstelenség teszi?.

A témában például ízléses lenne egy polgármesterjelölti vita.

Szerintem. 

Én ezt láttatom.

Szólj hozzá

politika kommunikáció fake news