2017. júl 10.

A politikai inga előbb utóbb megfordul. A társadalmi is ...

írta: Dr Domschitz Mátyás
A politikai inga előbb utóbb megfordul. A társadalmi is ...

yin_yang_svg.png"A kínaiak azt hiszik, hogy ha egy helyzet, vagy folyamat a szélsőségig fejlődik, az törvényszerűen megfordul és átmegy önmaga ellentétébe. Ez a hit teszi az embert bátorrá a bajban, óvatossá és szerénnyé a sikerben." (Héjjas István)

Orbán Viktor és hívei nem bölcsek. A fékek és ellensúlyok leépítésével a hatalmi önkény a szélsőségig fejlődik. Csak az Európai Unió jelent neki korlátot. A civilek, a demokratikus erők, a nyitott társadalom hívei számoljanak vele: az inga megfordul. És újra ki kell építeni a szerénység intézményeit, a fékek és ellensúlyok rendszerét, hogy e féktelen rombolás ne ismétlődhessen meg többé. 

Szinte az egész politikai elitre és a középosztályra is igaz, hogy nem bölcs. Van egy néma, de súlyosabb arányvesztés. A mérhetetlen szegénység. A társadalom nagy része leszakad attól, hogy emberhez méltó életet élhessen. 

szegeny_gyerek.jpg

Számíthatunk rá, hogy ez az inga is megfordul. Számoljatok vele szegények! Szervezkedjetek!  Keressétek azokat a pártokat, amelyek egyenlőbb társadalmat, a szegénység leküzdését, az egyenlő magas színvonalú oktatást, mindenkinek járó alapjövedelmet, jobb egészségügyet akarják. 

Ki kell alakítani a szélsőséges társadalmi különbségeket korlátozó szociális fékek és ellensúlyok rendszerét is.

Kép

http://sztarklikk.hu/kozelet/a-miniszterium-szerint-magyarorszagon-folyamatosan-csokken-a-szegenyseg-merteke/298532?fb_comment_id=1398728756821475_1401254453235572

Szólj hozzá

politika társadalom