2019. aug 06.

"Szembenézve a közeljövőben elkerülhetetlenül bekövetkező társadalmi összeomlás gondolatával."

írta: Dr Domschitz Mátyás
"Szembenézve a közeljövőben elkerülhetetlenül bekövetkező társadalmi összeomlás gondolatával."

hohullam.jpg"Szembenézve a közeljövőben elkerülhetetlenül bekövetkező társadalmi összeomlás gondolatával."

"Ezen tanulmánnyal arra szeretnénk lehetőséget nyújtani az olvasóinknak, hogy újragondolhassák életüket és munkájukat, szembenézve a közeljövőben elkerülhetetlenül bekövetkező társadalmi összeomlás gondolatával.
A tanulmány kutatási intézetek által publikált illetve az éghajlatváltozással és annak ökoszisztémára, gazdaságra és társadalomra gyakorolt hatásaival foglalkozó tanulmányok friss adatait összesítő, analitikus megközelítéssel készült.
Az adatok összesítése nyomán arra a következtetésre jutottam, hogy a nem túl távoli jövőben a társadalom összeomlása várható, melynek következményei súlyosak lesznek már az olvasók életében is. A tanulmány áttekinti az összeomlás-tagadás jelenségének lehetséges okait, különösképpen a fenntartható fejlődés elméleti és gyakorlati szakembereinek körében, amely miatt e következtetés korábban nem kerülhetett megállapításra ezen tudományterületen.
A Mélyadaptációs Útmutató új keretbe helyezi a várható következményeket a tudományos munka, a szervezetfejlesztés, a egyének belső fejlődése és a közpolitika területein. Bevezeti a reziliencia, az elengedés és a helyreállítás fogalmait mint a program kulcsfontosságú aspektusait.

A mélyadaptációs programnak nem szándéka, hogy meglévő éghajlati adaptációs kutatásokra építsen, mivel alapvető feltételezésünk az, hogy a társadalmi összeomlás immáron elkerülhetetlen.
A szerző megítélése szerint ez a tanulmány az elsők között jutott arra a következtetésre a fenntarthatósági menedzsment területén, hogy a társadalmi összeomlás elkerülhetetlen a közeli jövőben, és ilyeténképpen a téma szakértőit a várható hatások vizsgálatára invitálja."  (Prof. Jem Bendell BA (Hons) PhD)

 A tanulmány

Szólj hozzá