2014. ápr 04.

Van a magas teljesítménynek egy varázslatos, önfeledt állapota

írta: Dr Domschitz Mátyás
Van a magas teljesítménynek egy varázslatos, önfeledt állapota

"El vagyunk havazva" - bevezetésextasy.jpeg

" a kutatott csapat olyan nagyon nem bánta a túlterhelést „ez még mindig jobb, mint, ha nem lenne munkánk” - mondták többen is.

 Min van túl a túlterhelés? Ha egy csővezetékben túlnyomás van, az egy előre definiált nyomáson túli állapotot jelent. A vezetői túlterhelésről szóló beszédben nem szokás előre megállapodni abban, hogy mi ez a terhelés, ezért itt a közbeszéd keveset segít. Az emberek érzik. Így máshogy kell megalapozni a vezetői túlterhelés jelenségét.

 

happiness.jpgVan a magas teljesítménynek egy varázslatos önfeledt állapota. Így írtam erről 1995-ben.

„És sokat dolgozunk, haladunk erővel, akarattal a céljaink felé, apránként leküzdjük az akadályokat. S, ha igazán komoly célokat tűztünk ki magunk elé, mély válságokat élhetünk át, amikor minden összeesküszik ellenünk. S újra felállunk és megyünk tovább, máshogyan, tanulva a kudarcból.

Aztán egyszer csak megtörténik a csoda. Azt vesszük észre, hogy megváltozott a világ. A napok fényesebbek lettek, életünkben több a derű, a dolgaink csak úgy maguktól előre haladnak. Haladunk és nem erőlködünk.

Azt vesszük észre, hogy a hely, ahol évek, évtizedek óta járunk gyönyörű. Színes lett a világ. Elcsodálkozunk, hogy itt jártunk minden nap és mégsem voltunk itt. Elkezdünk „látni”. Ezeken a napokon már ébredéskor jobb az illata a levegőnek, simogat a reggel, és ámulunk, bámulunk a sok gyönyörű apróságon, amelyek - tudjuk mindig velünk voltak, de nem vettük észre. És szépnek látjuk és érezzük az embereket, és élvezzük magát a létezést.

Érezzük: valami összeállt, az érzés valami egyetemes életöröm, béke, derű. Minden képességünk mélyen bennünk munkál, s elővehetjük, de a lét megélésében, a sikerek felé vezető úton már könnyűek vagyunk. Az élet naponta új csodás meglepetés, mellénk áll érezzük, mert mellé álltunk. Szeretjük az életet, és az élet viszontszeret minket.

Beléptünk az áramlatba.”

Ez a reklám helye. A könyv, amelyből idéztem:

elhavazva.jpg"El vagyunk  havazva. Hogyan birkóznak meg a szervezetek a bonyolultsággal a tudásmunka korában? Typotex. 2013.

http://www.typotex.hu/konyv/domschitz_matyas_el_vagyunk_havazva

kép

http://www.flickr.com/photos/33560609@N05/3254734013/

http://www.marcandangel.com/2012/03/01/10-ways-happy-people-choose-happiness/

Szólj hozzá

közösség munka kommunikáció együttműködés tudásmenedzsment hálózat értekezlet racionalitás társadalom fejlesztés rendszer fejlődés gazdaságpszichológia menedzsment tőke szervezet megbeszélés értelem csapatmunka értékek csapatépítés információs társadalom tudástársadalom elidegenedés szervezetfejlesztés consulting konfliktuskezelés emberi erőforrás logoterápia facilitátor tudásszervezet technoszociális immateriális vagyon hetedik világ értekezletvezetés kommunikatív racionalitás Tudástőke hálózati munka hatodik világ szervezeti tőke